2010. december 29., szerda

NEMEZ NYAKÉK




 Egy új fejezet kezdődött el....
BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK MINDENKINEK
Köszönettel Ferenczy Krisztinának a fotókért
Ez is az "Ősz" versenyre készült...


2010. december 26., vasárnap

Böjte Csaba karácsonyesti imája

2010-12-24 12:55:00

Ima bátorságért

Böjte Csaba karácsonyesti imája

Ne álljunk ijedezve, egy-egy árnyék, a gonosz lélek torz, csalóka fintorai miatt elbizonytalanodva, remegve a félelem vakvágányán. Olyan lehetőségeink vannak, melyről a történelem nagyjai nem is álmodhattak. Az egyetlen kérdés: merünk-e élni velük? Ismét karácsony, 2010 karácsonya van! Alázattal, szeretettel arra kérlek Istenem, hogy népem nagy karácsonyfája alá ajándékként a bátorság erényét tedd. Azt a bátorságot, mellyel kétezer évvel mint védtelen kisgyerek közénk jöttél, s mellyel ránk mosolyogtál. Mint Isten tudtad, hogy mi lakik az emberek fiaiban, hogy mennyi háború, kegyetlenség, kapzsiság, önzés és gőg lakik a marék porból született ember szívében. Tudtad, és te mégis egyedül, üres kézzel eljöttél közénk, hogy egy új világot álmodjál velünk, a szeretet, a jóság, az irgalom világát.
Mertél embereket megszólítani és hívni, hogy társaid legyenek e csodálatos új világ teremtésében. Csodálom ezt a hihetetlen bátorságot, mellyel szembe mentél minden gonddal, nyomorúsággal, emberi gyarlósággal. A kudarcok, árulások nem torpantottak meg, még a nagycsütörtök, nagypéntek sem törte meg bátorságodat, hisz húsvét hajnalán újból szeretettel szemünkbe mosolyogtál, és elkezdted bátran összegyűjteni nagycsaládodat, tovább építeni álmodat, a Te országodat köztünk.



Uram Istenem, tudom, hogy egy bátortalan, félénk lélek nem tudja megfogni a Te teremtő kezedet, az előtte álló szép pályát nem meri befutni, a teáltalad felkínált csodálatos ajándékokat nem meri kibontani. Ezért is kérem 2010 Karácsonyán, ragyogtasd fel gyermekeiden Isteni arcod egyik legszebb vonását, a bátorságot!
Szeretettel kérem a bátorság kegyelmét gyermekeinknek, hogy merjenek szembe menni az iskolában, de az élet minden percében a saját korlátaikkal, félelmeikkel. A nagyra nőtt fiataloknak is ugyanezt kérem, hogy merjenek otthont teremteni, családot alapítani, gyermeket vállalni, nevelni szeretettel. És magunk számára, a felnőtt korosztály számára is ugyancsak a mindennapok bátorságát kérem tőled, Istenem.
Azt, ami felragyogott Árpád vezérben, mikor megálmodta itt a Kárpát-medencében közös otthonunkat. Szent István bátorságát, mellyel hitet és hazát adott népünknek. Azt a bátorságodat, mely Szent László királynak erőt adott kiállni Erdély ostromlott népéért. Domokos Kázmérnak 1661-ben a szörnyű törökdúlás után te adtál bátorságot, hogy a romokon mindent újra kezdjen. Márton Áron szentéletű püspökünkben ugyancsak a te bátorságod lángolt fel, mikor egyedül is szembe mert menni a kommunizmus kegyetlen, mindent leőrlő gépezetével. Ragyogjon hát fel bennünk is, a huszonegyedik századi gyermekeidben, szép Isteni tulajdonságod, a sötétséget legyőző bátorság.
Alázattal kérem a bátorság kegyelmét népemnek, az emberiségnek, ennek a csodálatos szép nagy világnak. Soha ilyen lehetőségek nem voltak a tovább tanulásra, önmagunk képzésére, kibontakoztatására, közös álmaink megfogalmazására, és azoknak hittel, kemény munkával való megvalósítására! Adj bátorságot Istenünk, hogy ne torpanjunk meg! Emberi kishitűségünk, a félelmeink, végtelenre nyitott szárnyalásunkat ne törje meg.
Ne álljunk ijedezve, egy-egy árnyék, a gonosz lélek torz, csalóka fintorai miatt elbizonytalanodva, remegve a félelem vakvágányán. Mindaz a tudományos, technikai vívmány, melyet oly sok elme az évezredek alatt fáradhatatlanul létrehozott, s mely ma a kezünkben van, s melyekkel alázattal élhetünk, szolgálhatunk, csak arra vár, hogy bátran megfogalmazzuk álmainkat, azokat bizalommal egyeztessük, és a világot tovább teremteni akaró Istennek bátorságával elinduljunk. Olyan lehetőségeink vannak, melyről a történelem nagyjai nem is álmodhattak. Az egyetlen kérdés: merünk-e élni velük?
Istenünk, mi a te képedre és hasonlatosságodra születtünk; ragyogtasd fel a szeretet, a jóság, a világot tovább teremteni akaró szabad ember bátorságát gyermekeid arcán!
Szeretettel, Csaba testvér

Böjte Csaba összes blogbejegyzése

AJÁNDÉKOM MARGÓTÓL

A Karácsonyi Gyöngyzug Club játék -ban Margó az én ANGYALOM





Köszönöm Margó a csomagot, 
köszönöm Juci, hogy benevezhettem... 
áldott, békés ünnepeket kívánok Nektek

Magamról

Saját fotó
Csíkszereda, Hargita/ Erdély, Romania
A gyöngy-csodát terápiaként kezdtem el, nagy segítségemre volt a gyász feldolgozásában. Már túl vagyok a depresszión. Nagy örömet, belefelejtkezést, kedvet generál, ha foglalkozhatok vele. Köszönöm a lányoknak a Gyöngy-klubbot, jó köztük lenni.